2021-08-23
🍔食物质素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 💵价钱性价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 📸打卡指数:👍🏻 🪑环境卫生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻店员服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok.mode今次去完鸭脷洲避风塘住船屋,就系附近饮个茶海东轩专做街坊生意,茶点都好大众化当天星期日:茶位 $8, 小$18.8, 中$26.8, 大$29.8, 特$31.8椒盐鱿鱼须 ( $48 ) 👍🏻依个好值得叫,一般鱿鱼须都系一条条炸海东轩就打孖上两条炸,炸皮面就大左,而且炸唔系好厚,咬落脆口好多千层马拉糕 ( 大点$29.8 ) 👍🏻依到千层马拉糕好似蛋糕咁样,夹左三层薄薄奶黄馅,香口好多而且包蒸到好软熟,都冇左传统马拉糕好干感觉香滑奶黄包 ( 中点$26.8 )同一般酒楼奶黄包差唔多,不过奶黄馅就好多,又做到半流心,未搣开晒,馅已经爆出黎鱼蓉酿辣椒 ( 中点$26.8 )鱼肉好够味,fai.lok唔系好食得辣,但又想试下,依到酿辣椒都好辣下fai.lok边食系要边饮水红烧乳鸽 ( $38 )乳鸽偏细,肉唔干好滑,但皮就唔系太脆蚝油菜心苗 ( $35 )食唔到蚝油味,好淡,可以问侍应拎豉油但食落又
💵价钱性价:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指数:👍🏻
🪑环境卫生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店员服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
椒盐鱿鱼须 ( $48 ) 👍🏻 依个好值得叫,一般鱿鱼须都系一条条炸
千层马拉糕 ( 大点$29.8 ) 👍🏻
依到千层马拉糕好似蛋糕咁样,夹左三层薄薄奶黄馅,香口好多
而且包蒸到好软熟,都冇左传统马拉糕好干感觉
香滑奶黄包 ( 中点$26.8 )
同一般酒楼奶黄包差唔多,
不过奶黄馅就好多,又做到半流心,
未搣开晒,馅已经爆出黎
鱼蓉酿辣椒 ( 中点$26.8 )
鱼肉好够味,
fai.lok唔系好食得辣,但又想试下,
依到酿辣椒都好辣下fai.lok边食系要边饮水
红烧乳鸽 ( $38 ) 乳鸽偏细,肉唔干好滑,但皮就唔系太脆
蚝油菜心苗 ( $35 ) 食唔到蚝油味,好淡,可以问 侍应拎豉油
但食落又几嫩冇渣,好耐冇食到菜心苗冇渣感觉
点心纸: