餐厅: 金祥排骨麵
资讯:

2020-06-12 389 浏览
🌸 #girlsfoodies粉面#girlsfoodies西营盘 🌸​【💛 黄店 #GF_List 】​🉑:外卖自取​⭐评分: 7.5/10​——————————————————​上次问咗大家HKU附近有咩黄店,最多人推荐呢间老字号!试完觉得真系好抵,如果我系附近返学会成日食~​——————————————————​▪️ 招牌菜胆排骨面 ($40)​▪️ 菜胆鸡球面 ​ ($40)​​原来「菜胆」就系「时菜」咁解,每碗面都有菜跟。用上幼身嘅上海面,食落比较淋​​网上面见到块排骨好似好巨型,但实物唔算大块。可能因为嗌咗菜胆所以排骨份量相应少啲~排骨嘅肉质唔错,几软腍松化,唔会炸到过火、干晒。​​可能影相影咗都至少5分钟,食𠮶时层炸皮已经唔系最脆,泛油泛到浸软咗成旧肉,而且无咩味,比想像中普通。不过以呢个价钱,有咁嘅质素其实接受到有余啦​​反而鸡球更有惊喜!上碟有成五大旧鸡,超级入味又半煎炸到劲香,上面仲有啲炸蒜,咬落鸡肉好嫩滑,绝对抵食又高质,个人觉得好食过佢嘅排骨!​​豆浆唔系一支支来货,而系自家制,用机斟出嚟,有啲似系街市豆腐舖买到个只味,甜度比较高,但豆味算香浓~​
【💛 黄店 #GF_List 】​
🉑:外卖自取​