2018-05-08
放假去接肥髀,佢补完习都接近中午,之前已想试呢间但揾唔到,今日事先打电话问路,原来餐厅在地库街市内,西餐厅门面,店内桌椅较迫!食物选择多!蟹籽沙律($28)细细碗,蟹籽卜卜脆,生菜爽脆,沙律酱酸酸的!好味越式生牛肉河粉($52)肥髀食,好大碗,𢳂咗一碗,河粉略厚唔够滑,牛肉汤几浓,比好多新鲜九层塔,汤底浓但唔够热,浸唔熟牛肉片(虽然牛肉片唔系厚)牛肉片都比得多的,争了点热度!星马喇沙鱼蛋汤米线($52)呢个唔可以话系正宗马拉喇沙,不过又好吃,好像鱼蛋米线转喇沙汤底!首先汤够热,味道香浓,微辣,鱼蛋鱼角鱼片都好弹牙,又唔会腥(连唔食辣嘅肥髀试咗都话好食)配菜有爽脆芽菜,新鲜九层塔,香甜粟米粒,米线又弹牙有咬口,好味!即磨咖啡(跟餐)呢个够热,咖啡味甘,不过又唔算浓!ok冻柚子蜜(跟餐加$8)肥髀饮!喇沙系惊喜嘅,因为系唔系正宗我不太在意,最重要好味!店员好人,教路时有礼又易明白,我哋食紧期间已有人等位,我同肥髀坐一张四人桌,佢哋都无赶无催促,当然我哋食完就走唔阻人做生意!而上菜收碟时都有笑容!街市中的餐厅
即磨咖啡(跟餐)呢个够热,咖啡味甘,不过又唔算浓!ok
冻柚子蜜(跟餐加$8)肥髀饮!
喇沙系惊喜嘅,因为系唔系正宗我不太在意,最重要好味!
街市中的餐厅