又到揾食日, 呢排想清心寡"肉"而萝拔妹又未病好晒, 就黎左系萝拔仔WISHLIST好耐既OVO CAFÉ食素菜!一入到门口就已经觉得自己系系间花店入面(事实上佢又真系半间花店-v-“), 周围都系植物, 连枱同櫈都系用番黑色/木色黎衬托番, 加上大玻璃十分采光, 成个环境都好舒服, 感觉好贴近大自然呀!MENU都采用木色纸设计很贴合主题, 虽然有MENU系枱但落ORDER记得要去收银处呀, 呢度系自己落完单先再送野去你枱, 餐具同水都系自己拎, 记得唔好坐系度叫WAITER落单xd咁早起身梗系要食番个早餐先得既, 萝拔仔当然毫不犹疑就向ALL DAY GREEN BREAKFAST埋手啦! 呢份ALL DAY BREAKFAST少左烟肉, 萝拔仔最钟意既BLACK PUDDING但就多左野菌同薯蓉! 炒蛋味道不俗, 虽然无蛋汁但系胜在无乜粉味! 薯蓉有芝士的香味, 无打”蚬”也就不会有油腻的感觉了! 最SURPRISE既系蕃茄上面既炸面包碎! 非常好味! 有芝士, 橄榄油的香味, 叫人一吃就停不了口! 野菌亦是吸收了橄榄油的味道, 连同本身的菌香煞是不错!! 想不到没肉的ALL DA
ALL DAY GREEN BREAKFAST
咁早起身梗系要食番个早餐先得既, 萝拔仔当然毫不犹疑就向ALL DAY GREEN BREAKFAST埋手啦! 呢份ALL DAY BREAKFAST少左烟肉, 萝拔仔最钟意既BLACK PUDDING但就多左野菌同薯蓉! 炒蛋味道不俗, 虽然无蛋汁但系胜在无乜粉味! 薯蓉有芝士的香味, 无打”蚬”也就不会有油腻的感觉了! 最SURPRISE既系蕃茄上面既炸面包碎! 非常好味! 有芝士, 橄榄油的香味, 叫人一吃就停不了口! 野菌亦是吸收了橄榄油的味道, 连同本身的菌香煞是不错!! 想不到没肉的ALL DAY BREAKFAST都咁啱萝拔仔心水!
MANGO AND BANANA SMOOTHIE
外边咁热, 萝拔仔都要叫番杯冻饮既, SMOOTHIE就系最好既选择喇, 冰冰冷冷的口感加上浓郁的蕉味同芒果味就系呢杯BANANA AND MANGO SMOOTHIE喇! 推介喔!
CAPPUCCINO
至于萝拔妹…病人梗系唔可以饮冻野啦! CAPPUCCINO 都无令我地失望! 奶泡有番咁上下厚度, 而且唔会太过挺身! 咖啡味亦都不错! 上品也!
大磨菇义大利饭
萝犮妹的大磨菇义大利饭粒磨菇真系好大呀!!! 目测同萝拔仔既手心差唔多大细! 咬落去口感丰盈, 又滑又弹牙! 好味! 义大利饭每粒都索足晒奶油既香味, 非常饱满但就略嫌不够软熟, 但整体表现出色! 而且蕃茄仔一啲腥味都无, 萝拔妹都接受到实在非常难得!!

最后, 地方咁阔落, 坐系度真系唔想走呀…
2014-09-09
ALL DAY GREEN BREAKFAST