2016-02-13 2049 浏览
辛苦左一個星期,星期5既LUNCH梗係唔帶飯出去食飯啦同事今日帶我去食一間好多人幫襯既日本野喎!日本野我中意呀!呢間日本野多人!好彩同事仔醒,一早訂左位!我同AMY叫左2個餐,一齊SHARE食!呢間餐廳好搞笑,一開始會派熱毛巾比客人抹下手既,唔知係咪日本人既傳統呢??首先黎既就係是日定食($72),有金菇豬肉卷﹑冷製菠菜﹑刺身三款同北容貝沙律。首先講講個沙律,一般,份量好少,我同AMY一人一啖已經食完,我就厭佢唔夠凍,拎出黎嗰時暖暖地的,沙律暖好怪XD冷製菠菜夠晒凍,不過D菠菜無乜味,應該只係煮熟之後雪凍,製作比較求其,我只係覺得有菜落下肚都叫好.. 刺身三款內面我中意三文魚刺身,十分肥美,咬落去既口感係入口即融,好新鮮,而且刺身都無任何魚腥味,我聞到既只係新鮮既味道!最後個金菇豬肉卷,十分之硬,咬開都有D吃力,D金菇應該唔係好靚,食完一路都「痴住」D牙..麻麻地,豬肉卷都無乜味,汁比較少,整體上我都覺得佢麻麻。另外我地ORDER既係「姜汁炒豬肉定食」($70),平左$2,但係個賣相靚好多! 姜汁我就唔係好食到,但係就覺得豬肉略帶少少咸,不過其實都可以接受。豬肉既份量好多,黎到我地面前
辛苦左一個星期,星期5既LUNCH梗係唔帶飯出去食飯啦
同事今日帶我去食一間好多人幫襯既日本野喎!日本野我中意呀!
另外我地ORDER既係「姜汁炒豬肉定食」($70),平左$2,但係個賣相靚好多! 姜汁我就唔係好食到,但係就覺得豬肉略帶少少咸,不過其實都可以接受。豬肉既份量好多,黎到我地面前我聞到一陣好香既炒豬肉味!豬肉既肉質都幾嫩,咬落去都易入口(好過金菇)。2個餐都有豬肉,但係呢佪就好味好多!下次都可以ENCORE!
姜汁炒豬肉定食
题外话/补充资料: 侍應好多都係日本人,不過少少廣東話無問題,服務好好
2016-01-29