2023-12-22 1063 浏览
踩入呢间著名既车仔面铺,空气中马上被一股混合嘅香味包围住,喺度揾食嘅我,已经心思思想点我嘅面喇🤤。首先,𠮶碗牛腩车仔面啊,牛腩嘅肉质够腍够爽口,入味得嚟又保持到啲肉嘅嚼劲,好够哂份㗎!系我食过最好食嘅牛腩之一。嗱,再讲讲𠮶碟凤爪。凤爪腍腍哋,入口即化,酸酸甜甜嘅酱汁,令人一啖再啖,正到炸裂!加埋滑滑嘅河粉,真系完美组合啊。嚟呢间铺,一定要试下𠮶个自家配方嘅汤底,啖啖鲜味,浓郁中又唔会太咸,掂过满分呀!最后嘅大结局,就系𠮶碗汤底炒面。面条松脆得嚟又吸收晒汤底精华,每啖都令人回味无穷,简直一绝!整体黎讲,呢间车仔面铺真系食得开心又满足,而且气氛啱晒夹杂吓食、吓倾计既香港街头小食情怀。值得一试,推介!👍🍜😄