2022-12-02 129 浏览
铜锣湾呢间街头火锅开左唔系好耐,但依家有几多客下,个环境仲要好有特色,个二人餐仲要超级抵食!我地今日就食个二人牛餐,可以一次过食到唔同牛既部位,仲有其他配料🤓牛肉就系牛颈脊拼封门柳,两种牛既肉质都好好,牛颈脊够晒柔嫩,好滑,封门柳都好软腍,牛味超浓,碌一碌就食得🤗一碟牛中间仲有整到玫瑰花样既牛胸爽添,爽脆既口感好特别,正!二人餐仲有手打丸加鱼角拼盘,手打丸好爽好弹牙,牛丸有啲牛筋但好有咬口,好香好好食🧆另外唔可以唔食既牛柏叶都包埋,仲要系黑柏叶,无经加工既黑柏叶牛味特别浓,爽口新鲜🖤二人餐仲有炸鱼皮同台式臭豆腐,好脆口好惹味,臭豆腐可以点甜酱同特制酱油,好有台湾既味道呀🫶🏻我地另外叫佐沙姜鸡脚,香浓既沙姜味令鸡脚好香,爽脆既鸡脚令人食唔停口,爽!