2024-09-07 686 浏览
今日放假,难得夜晚同屋企去左观搪行街。夜晚谂吾到食咩就上社交平台睇推介,点知就睇到鸡駅花胶鸡米线专门店。 上到去都见到好多人排队,我地照排队。见等咁耐我就入去睇睇情况,点知就比招待员赶我出去,佢话到就会叫你,我心谂睇下都吾得,咩事呀,呢下已经燥燥地。 咁今日就叫左三碗米线,分别系椰子鸡米线,招牌花胶鸡米线,药膳黄酒花胶鸡米线同两杯饮品。第一碗米线就系上椰子鸡米线,好快就上左比我,我食食下就见到一粒黑色有手脚嘅昆虫,我就同其中一个同事讲呢只系咩,佢就问招待员呢只系咩,佢话系虫草花,无问题嘅。但我同屋企都好肯定系小昆虫,招待员就用手摸完就丢了,呢刻后悔无影低张相再比你地睇下。当刻又醒吾起叫经理黎睇睇。 我地差不多食完,侍应好快就收碟,呢个我明。但系有同事吾小心倒泻饮品,招待员就即刻骂其同事,话你好肚饿呀,我比个饱你食,仲讲左好几次。我觉得呢招待为人好有问题,下次黎再见到佢我一定吾会再帮衬,希望经理好好处分这个同事,佢好像赶客走。

2024-09-06