2019-10-12
系open rice上面见到呢间铺好似好抵食咁,就走左去试。外卖左一碗两𩠌麻酱米线,点知拎到翻屋企,乜𩠌都无,搞到我又要特登走多去一转。去到我一话乜𩠌都冇,店员就好似知道乜事咁,俾返我要嘅𩠌,个反应就好似话俾我知佢系特登咁,真系好唔老实。最令人咋舌嘅系,个店员系带着胶手套拖地,然后继续戴住个胶手套去打开个外卖碗同捧住碗面去加𩠌,问题系佢前一刻仲带住个手套去揸住个劲污糟嘅地拖,成件事真系好呕心。出去食嘢污糟就预左,但系眼不见为干净都好,唔系摆喺我面前比我见到丫嘛。而且佢哋成个地下都一滩滩水,卫生条件真系好差。不过讲翻碗面,个麻酱汤底的确不错,味道同浓度都不错,食得出麻酱嘅浓厚感觉。我叫咗中辣,但系佢嘅辣度大概就系谭仔嘅小辣咁上下,而且佢个辣度唔会抢晒成个汤底嘅味道,个汤底做得真系好出色。但系𩠌就真系麻麻地,鸡翼尖有雪藏味而且有少少难食,芝士肠都有阵怪味。米线就不过不失,但系煮得有啲淋。总括来讲,系抵食嘅,但系唔老实同埋卫生条件差对于我来讲已经够令我唔会再回头食。
而且佢哋成个地下都一滩滩水,卫生条件真系好差。