2022-04-28
今次又同阿妹泥到长沙湾食lunch,一路行都真系有好多吸引嘅餐厅😍最后拣左间靓靓cafe坐下倾下计 (私心系冲住佢d 甜品泥😂) ~一入门口就有个吊椅打卡位,d座位都阔落,坐得舒服👍我地叫左一人一个lunch再加一个必叫甜品,劲满足🤤✨泰式猪颈肉菠萝竹炭汉堡配炸薯条 - 好特别,第一次见用猪颈肉夹汉堡,仲大大块,好多料,加埋原片菠萝好味道☺ 薯条正常发挥✨ 香煎澳洲谷饲安格斯西冷8安士配烧汁 - 叫左7成熟,对我地泥讲刚刚好~ 配碟嘅薯蓉泥有惊喜👍✨ 法式焦糖卡士达梳乎厘班戟 - 终于泥到重头戏,除左吸睛,仲劲香蛋味,好fluffy, 配埋焦糖好满足😋✨ Strawberry Avocado Smoothie - 有惊喜,质感够thick, 夏天饮凉浸浸🤩✨ Dirty Coffee - 咖啡味好香醇,中意咖啡嘅我好满意😜