2022-12-27 644 浏览
临近圣诞,呢日同朋友去完影圣诞装饰后就黎咗太子觅食,今餐决定来点不一样来一个冲击味蕾既晚餐😆入门口第一眼系比香港手工啤酒吸引住咗🤣Dinner Set都有好几款,但我同朋友都因为钟意食牛二话不说点咗Dinner X前菜一上已经感受到fusion味十足因为豆豉同腐皮我真系从来上未试过呢种食法好特别 令我同朋友啧啧称奇😆我仲将炸到脆卜卜既腐皮食哂😆好清新既一个三文鱼开胃菜Menu上写既香芋八宝鸭汤上菜时同我想像中大有出入,原本以为会系好中式既摆盘轻轻先试一啖,上层既汤好creamy,又充满住芋香,果种绵密既口感好似食紧甜品紧连埋汤底层既太阳卵一齐食,又系另一个层次感,好过瘾!鲍鱼意大利饭鹅肝肉眼牛扒两式为咗呢个牛扒我会再黎食😍两种唔同煮法,牛扒配上洋葱焦糖汁,肉质香嫩,我特别钟意软腍既煮款,牛味更出更香浓连伴碟既薯菜都唔简单,连萝卜都有☺️第一次见有oat milk shake!!!点可以唔点!岩哂平日戒牛奶既我仲要系用水果现打,糖都无额外加,又fresh又好饮😍必点必点!strawberry banana oat milk shakepeach mango oat milk shake
临近圣诞,呢日同朋友去完影圣诞装饰后
就黎咗太子觅食,今餐决定来点不一样
来一个冲击味蕾既晚餐😆

入门口第一眼系比香港手工啤酒吸引住咗🤣

Dinner Set都有好几款,但我同朋友都因为钟意食牛
二话不说点咗Dinner X

前菜一上已经感受到fusion味十足
因为豆豉同腐皮我真系从来上未试过呢种食法
好特别 令我同朋友啧啧称奇😆
我仲将炸到脆卜卜既腐皮食哂😆

好清新既一个三文鱼开胃菜

Menu上写既香芋八宝鸭汤
上菜时同我想像中大有出入,原本以为会系好中式既摆盘
连埋汤底层既太阳卵一齐食,又系另一个层次感,好过瘾!

鲍鱼意大利饭

鹅肝肉眼牛扒两式

连伴碟既薯菜都唔简单,连萝卜都有☺️

peach mango oat milk shake

2022-12-20