2020-08-13
\\ 💛\ 甜 品 美 超 适 合 打 卡 🌹\呢间cafè装修好精致,舖面唔大,店内只有唯一一张Bar枱,背景布置满花花🌺,可惜2次到访都坐唔到🥺;临走时店员告知下月将于铜锣湾开分店,会有约2000呎,好期待😍。·烤牛肉配芝士竹炭汉堡包 $64推荐指数:★ ★ ☆ ☆ ☆本身系牛角包🥐,当日售罄转咗健康啲嘅竹炭汉堡,牛肉少少靭,整体味道偏淡。见其他客人都order Risotto/意大利粉,下次再试吓先😋。·士多啤梨Pancake $108推荐指数:★ ★ ★ ☆ ☆用心制作嘅Pancake,好衬个环境🌹,满满少女心💘。Pancake好松软,夹层好多Craem,士多啤梨🍓鲜甜,夹著士多啤梨片同酱食中和返Craem嘅腻,整体甜度适中。·Rose Latte $42 (跟餐+$28)推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆唔识饮咖啡嘅我就唔作d咩专业评论啦🙈。不得不赞嘅系个摆盘真系超靓😍😍,拉花上带玫瑰花瓣点缀,少女心大爆发💥;具淡淡嘅玫瑰香🌹,咖啡味几浓郁,顺滑易入口。·之后同朋友”再”次到访庆祝生日🎂,Book位时已落定Order Pancake旁边上写字✍️,当日去到店员好醒目,confirm
\ 💛
\ 甜 品 美 超 适 合 打 卡 🌹
\
烤牛肉配芝士竹炭汉堡包 $64
推荐指数:★ ★ ☆ ☆ ☆
士多啤梨Pancake $108
推荐指数:★ ★ ★ ☆ ☆
Rose Latte $42 (跟餐+$28)
推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆
之后同朋友”再”次到访庆祝生日🎂,Book位时已落定Order Pancake旁边上写字✍️,当日去到店员好醒目,confirm booking时暗地里示意知道我写字嘅要求,但本身系order咗玫瑰Pancake,最后出嚟嘅系”🌳樱花树下Pancake($128)”,以棉花糖做颗树🌳插喺Pancake上,除咗写字仲插咗块Happy Birthday牌🌟,真系超靓😍,所以都冇念住要换返~🥰🥰。