2022-04-07 87 浏览
之前被呢间cafe嘅甜品吸引咗,所以趁得闲就同朋友一齐嚟试吓☺️北海道带子蟹肉酸种面包配沙律($118)sour dough toast都有烘过,味道普普通通同埋较薄身🤔 上面有火炙北海道带子、松叶蟹肉、青瓜蟹籽同埋冲绳香柠果冻,仲有沙律伴碟。成个配搭好fresh,带子好鲜甜而且蟹肉份量几多,都唔错👍🏻 不过两个人share完唔算饱肚🤣 唯有当留肚食甜品啦🙊Cappuccino ;Hojicha Latte ($45;$53)两杯冻饮都正正常常,未好饮去到我想再饮嘅地步 😂 不过Hojicha Latte都几浓焙茶味,只系冻饮嚟讲都唔系好大杯,感觉性价比一般🙈抹茶红豆白玉蛋糕($55)呢个组合好难出事,几好味不过系想像中嘅味道🤣 蛋糕唔会好漏或好甜,但系个白玉有啲太实,而且抹茶味唔系好浓,算一件正常嘅蛋糕😂大家唔够肚嘅话可以唔使试佢先🙊玄米茶豆腐慕丝蛋糕($55)呢件好好食😍 豆腐慕丝好香豆腐味,而且口感好轻盈完全唔漏,配埋中间嘅玄米茶cream好夹好好食😍 推介! 铁观音巴斯克芝士麻糬蛋糕($55)一开始系冲住佢嚟🤣 结果都冇失望☺️ 巴斯克蛋糕较结实,铁观音味都算重,重点系配埋麻糬好特

北海道带子蟹肉酸种面包配沙律($118)

抹茶红豆白玉蛋糕($55)

玄米茶豆腐慕丝蛋糕($55)

铁观音巴斯克芝士麻糬蛋糕($55)
一开始系冲住佢嚟🤣 结果都冇失望☺️ 巴斯克蛋糕较结实,铁观音味都算重,重点系配埋麻糬好特别好好食😍 不过一件已经好饱同会有啲漏,同人share会好啲~