餐厅: Cafe 103
资讯:

2012-12-11 1093 浏览
今日系我亲爱既表弟大日子. 再一次恭喜Boris & Kata 新婚快乐一早包左呢度食Dinner Buffet, 佢仲为左大家开心, 加左钱, 所以雪糕同埋红酒白酒果汁汽水任饮好早之前已经好想黎架啦. 天际100咁高, 而家仲要103楼添 不过夜境好难影相呢.... 呢度地方唔错, 好多SOFA位, 仲好舒服, 唔会迫夹. 黎之前已经睇过食评, 知道呢度前身系Chocolate Library, 已经对甜品好期待刺身, 海鲜: 好失望 D海鲜无鲜味, 大虾, 龙虾实肉又无味. 几款海鲜入面, 最好食系无壳虾, 爽口好味. 其他真系麻麻地>.< 不过明明Dinner Buffet有蟹脚, 唔知点解今次无, 仲失望 熟食: 其实款唔多, 但样样都好好味青椒炒牛柳: 劲好食, 又够淋又有牛肉味. 正 焗法式蛋: 好味呀. 好似蛋挞咁. 但劲香脆炆羊肉: 好淋. 好入味煎芦荀: 好爽口好味道扇贝: 比较干身, 一般沙律吧: 好多款沙律料, 配料新鲜^^风干火腿: 有成4款, 味道由淡至咸... 我还是比较爱吃咸既Pama Ham有两款汤, 两款汤都好正XDD 蟹肉粟米羹, 好

不过夜境好难影相呢....
呢度地方唔错, 好多SOFA位, 仲好舒服, 唔会迫夹.
甜品正
刺身, 海鲜: 好失望
海鲜麻麻地=.=
无鲜味
熟食: 其实款唔多, 但样样都好好味
青椒炒牛柳: 劲好食, 又够淋又有牛肉味. 正
焗法式蛋: 好味呀. 好似蛋挞咁. 但劲香脆
炆羊肉: 好淋. 好入味
煎芦荀: 好爽口好味道
扇贝: 比较干身, 一般
沙律吧: 好多款沙律料, 配料新鲜^^
有两款汤, 两款汤都好正XDD
蟹肉粟米羹, 好味, 蟹肉大大粒.
南瓜汤: 劲Creamy
南瓜汤
饮品: 净系饮左橙汁. 感觉好似鲜搾咁. 好味又有果肉
生果: 士多啤梨, 蓝莓, 红莓, 西瓜, 蜜瓜... 款款生果都好新鲜
甜品: 一个字"正" 连我爸爸对甜品唔太好既. 都话好食
最好食个香蕉朱古力蛋糕
甜品
总括而言, 除左海鲜, 所以食物都系好好味. 或者供应商麻麻地卦
2012-12-09
海鲜麻麻地=.=