2016-11-19 3820 浏览
今日系姑妈姑丈娶媳妇即表弟娶老婆嘅大日子!他们选择咗喺太子始创中心嘅「誉宴」摆囍酒!今晚嘅菜色有:鸿运乳猪全体烧得好皮脆肉嫩,无乜多余嘅脂肪,唔会有好油腻嘅感觉!由于负责我们呢台嘅「侍应阿姨」畀经理闹手脚太慢,所以上翡翠花姿玉带特别快,快到本人未赶得切影相,已经差唔多分晒,花姿都几爽滑,玉带都几弹牙!碧绿玉环瑶柱甫嘅瑶柱好鲜味弹牙,节瓜吸收晒瑶柱嘅鲜味!黄金百花蟹钳嘅外层炸得好金黄香脆,肉质相当结实弹牙,而且都几多汁!红烧菜胆鲍翅嘅鲍翅都几大片厚身,质感爽滑,而且胶质都几丰富!生扣花菇南非鲜鲍鱼嘅鲍鱼非常鲜味弹牙,唔会好韧,花菇相当嫩滑厚身!清蒸大海星斑蒸嘅时间火候控制得啱啱好,肉质超鲜甜嫩滑!金沙脆皮烧鸡烧得好香口脆身,肉质好软滑,唔会有「嚡」嘅感觉!瑶柱蛋白炒饭炒得都几干身同粒粒分明!鲍鱼汁焖伊面嘅伊面都几爽滑,鲍鱼汁嘅味道都几惹味!甜甜蜜蜜系用两款唔同味道嘅心型糕点,粉红色系士多啤梨味,而另外一粒就系桂花味,味道好清香!圆圆满满系用杞子百合同小丸子造成,味道相当清甜,小丸子好烟烟韧韧!
今日系姑妈姑丈娶媳妇即表弟娶老婆嘅大日子!
他们选择咗喺太子始创中心嘅「誉宴」摆囍酒!
碧绿玉环瑶柱甫嘅瑶柱好鲜味弹牙,节瓜吸收晒瑶柱嘅鲜味!
生扣花菇南非鲜鲍鱼嘅鲍鱼非常鲜味弹牙,
瑶柱蛋白炒饭炒得都几干身同粒粒分明!
粉红色系士多啤梨味,而另外一粒就系桂花味,味道好清香!
鸿运乳猪全体
翡翠花姿玉带