(非会员)
2008-02-11 16 浏览
头先行o左好多间食肆,都唔知食咩好~卒之行到去依间Spaghetti House o既门口,望到d menu都几attractive,于是我同我bf就拿拿淋扑搥喇~上到去一楼之后,可能太多人o既关系,我地就被安排到二楼o既corner最尽头o既table(no:122,near toilet)嘞.It's not a problem,因为太肚饿la我地.睇晒d menu都唔觉眼头先我地O系楼下门口O个张menu,一问之下,个好有礼貌o既waitress(冇留意佢叫咩名..特征:好高+好瘦+好"苍"白)就解释番我地睇o个张menu 系just for 佢地o既VIP -- 可以优惠价HK$238或HK$198享用「会员迎新盛宴」(原价HK$419/HK$343) .o系佢o既hardsell底下+上个我地睇中o个个Lobster set实在太delicious ,就系咁我地做o左佢地个member喇~*酥皮素翅小龙虾汤x2客--> d 酥皮烘得o岩o岩好,金黄色ka!正~ d 料都几足! 汤o既味道就好味过Mc la~*南方炸鸡翼配香辣薯角--> 味道一般, qty太少(

*南方炸鸡翼配香辣薯角--> 味道一般, qty太少(鸡翼x 4pcs + 薯角x 5 small pcs)
*芝士焗龙虾带子Angel Hair Pasta --> very good, Angel Hair Pasta especially!!
*Jumbo Deluxe Pizza --> well done!!特别一赞o既系帮我take order o个位waitress(即系o个位高瘦白姐姐)!由于我同我bf都唔食onion & green pepper,叫佢走o左佢地之余我都唔食mushroom except我bf, so,佢就follow我o既instuction叫厨房去做(走onion + 走green pepper + d mushroom只落在半个pizza上面),结果个制成品令我地相当满意,果然满足到客人o既demand ar~
*Iced coffee --> 好难饮,since d tea 既supplier 转o左,已经冇以前咁好饮la...
*雪碧--> 唔知点解要等咁耐lo..
*Chocolate ice-cream --> 好唔掂, 十成十溶o左再雪番先会有咁多冰沙o系d ice-cream度, 一定唔会再order!

由于太饱o既关系,我地食剩o左3分2几pizza, 于是我叫o个个好有礼貌o既waitress帮我地包起个pizza佢,等我地可以take away,谁不知,令我地愕晒然o既一幕就o系依个moment上演嘞:

个好有礼貌o既waitress 捧住我地个pizza埋去上菜位(remarks:上菜位同我地相距两张枱而已)度同入面o既同事讲话我地想将个pizza 打包..对方就好流利咁从入面喊出一句『包佢老"X"』(remark:对方100% 系male and "X" = mother),此时我同我bf你眼望我眼之后我就问o个个好有礼貌o既waitress "你地系咪收工la?"佢苦笑地回应番我话唔系,可能系个同事太激动"wo..之后约5mins, 一个5尺唔够+ 略肥+ 啡金色头发+ 曲发(颇长过耳)o既waiter从上菜位旁的门行出黎放低己包好o既pizza o系我地张枱度再行番入去,我地再望望袋pizza,个袋o既外面同入面都湿的包括埋个装住pizza个plastic box,都系沾有水的..我地唯有自己动手抹番干个袋,其间经我地判断之后一致裁定头先o个番"un"耳o既粗口系拎袋pizza出黎俾我地o既o个个waiter讲的(因为上菜位入面当时只有佢一个,食物多数系由下面一楼send上黎二楼的,二楼系冇厨师o系度的+上我地留意o左好耐o个度只见佢同个好有礼貌o既waitress出入过)!!After 我bf 去完toilet番黎,佢同我讲话刚才佢见到个waiter好鬼鼠咁o系个柜桶度攞o左支烟去o左后门tim~
临走o既时候,我望到table上夹住一张comment card,我就拿上手望望再望向该位waiter, 佢个样突然变得好慌忙,跟住我同我bf行到去近stair位,就见到好有礼貌o既waitress 同该位waiter一左一右企o系门口同我地say good bye and then该位waiter仲鞠晒躬咁同我地讲唔好意思.到行到落地下我bf仲好疑惑咁问点解佢会临走先同我地讲唔好意思,跟住我话佢可能见住我拎住张comment card走卦..ha~