2011-02-13 14 浏览
早前同友人帮衬过呢间银杏馆一次,今天同妈妈去完皇府问过婚宴既野,经过银杏馆见到个黑板写住个秘密厨房.仲大大只字写住48,好奇心底下睇下个MENU,见到个PRICE好明显比之前既平,款色好似好多,同MAMA入左去试下,反正个肚都饿到咕咕声!!!!我叫左个F餐,MAMA 叫左个C餐,首先上左个SALAD,清爽可口,我地2个都叫左个鸡清汤,睇落去有D浊,有D渣都仲系度,饮完其实我地都觉得D味精好重,,比前面果D茶餐厅既中式炖汤仲差,一D鸡味都冇!!咁又系,一分钱一分货,呢个价钱系比呢D野我地架喇!!难怪!!我的F餐系baked beef fillet with mushroom and white wine souce,waiter老先生拎上黎既时候已经觉得好热,不过呢个砵仔同佢底下个salad 真系有D格格不入!!打开入面见到个汁都仲滚紧,牛柳食左一啖,,个质地都不过不失,不过有D"煮过龙",个白汁仲衰,好salt!!,完全都冇香味!!"希"到好似水,个mushroom薯蓉唔香又唔滑味道又唔好,不吃也摆!!MAMA的烧春鸡,好可怕,切开都仲系血淋淋!!叫waiter帮我地follow 返只
我的F餐系baked beef fillet with mushroom and white wine souce,waiter老先生拎上黎既时候已经觉得好热,不过呢个砵仔同佢底下个salad 真系有D格格不入!!打开入面见到个汁都仲滚紧,牛柳食左一啖,,个质地都不过不失,不过有D"煮过龙",个白汁仲衰,好salt!!,完全都冇香味!!"希"到好似水,个mushroom薯蓉唔香又唔滑味道又唔好,不吃也摆!!MAMA的烧春鸡,好可怕,切开都仲系血淋淋!!叫waiter帮我地follow 返只鸡,第2次比之前好小小咁大把,不过都系好干,都唔嫩,表面好似干柴既金黄色,一睇就知已经系唔好味,mama都食左一半就停手,个伴菜仲好食!!
今次以为个price底个,食物个水准都系返度,点知一D都唔系,冇之前个质素咁好!!!差左好多,,失望!!不过都好既.waiter 个service 真系very good ,,,抵赞!!
2011-02-09
  • 香草包