2024-10-23
土瓜湾呢间 [ HeySoNuts ] 帮衬咗咁多年都冇令我失望过😌。呢度嘅Menu会定期更新同改进,除咗有亲民价嘅打卡甜品🍰,亦有大师级水准嘅西餐主菜。🥩 红酒慢煮牛面颊肉配薯蓉 $298睇完黑白大厨,后遗症系好关注嘢食嘅 。呢个慢煮牛真系无得弹,我谂白老师都会惊叹一句 [ 呀~😳 ] 牛肉炆得超腍,斋食都好惹味👍🏻。薯蓉又系整得好出色,佢有落芝士所以带微微咸香,成个口感好Creamy绵滑😋,零沙粒感。另外配搭咗一兜红酒牛腩汁,入面啲杂菜都系整得好入味✨。一道Main 有齐几个食法真系好惊艳到我,完成度极高💫,大推呀🩷!🥞 开心果茉莉花酱日式梳乎厘班戟 $104锁定要嗌嘅开心果Pancake!食落有微微茉莉茶香,开心果味唔算浓郁,不过Pancake就充满蛋香好松软。伴碟嘅士多啤梨都好清甜🍓,摆碟好有酒店级质素,好靓呀💚🩷!🧇 窝夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 $72 (半份) 嗌半份,唔怕食唔晒;全份都系加多廿零蚊姐🤘🏻!窝夫外脆内软,仲搭球雪糕,平平哋都整得咁有诚意,冇可能唔大推呀!🍝 蚬肉香草柠檬牛油意大利粉 $106值得一提,呢度平日嘅Set Lunch都唔错㗎💡!Main Co
🥩 红酒慢煮牛面颊肉配薯蓉 $298
睇完黑白大厨,后遗症系好关注嘢食嘅 [完成度✅] 。呢个慢煮牛真系无得弹,我谂白老师都会惊叹一句 [ 呀~😳 ] 牛肉炆得超腍,斋食都好惹味👍🏻。
🥞 开心果茉莉花酱日式梳乎厘班戟 $104
锁定要嗌嘅开心果Pancake!
🧇 窝夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 $72 (半份)
🍝 蚬肉香草柠檬牛油意大利粉 $106
值得一提,呢度平日嘅Set Lunch都唔错㗎💡!
Main Course 选择有5款,份量满满一啲都唔hea。仲可以跟餐嗌餐汤/沙津同追加靓咖啡,有机会收早或者放假可以嚟试试💁🏻♀️。
Iced Mocha 跟餐+$18
Iced Latte $47
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
小店有种人情味🤍
唔使怕丑,随心讲吓边啲位可以做好啲,积极改进。呢一点令HeySoNuts 依然系土瓜湾最有代表性嘅Cafe,Keep到水准✨。