2018-02-26 1561 浏览
今日去到海港城见到广告板有间新餐厅,所以就即刻同老公冲去试下, 去到发现原来系铜锣湾都有个间UCC餐厅. 响门口犹豫之际就被呢个煲咖啡煲吸引到冲左入去. 餐厅上既野都包罗万有, 咸的甜的样样都齐. 我其实一心系想食个甜品饮杯咖啡, 所以就只是轻食. 叫左个tea set 先黎左UCC special blended coffee. 原先睇呢杯咖啡我应该顶唔住,可能对我黎讲会太strong, 点知加奶饮左啖后😍果然系UCC coffee,咖啡一定有保证!! 咖啡香得黎又唔会苦, after taste 又唔会涩或酸! 睇落好似好凶狠原来是贴心的. 呢件 Apple Cinnamon waffles pancakes就真系唔容易识欣赏. 幸好新店又有卖相, 应该都会揾到识欣赏的人. 成件pancake 唔系好食到cinnamon 味, pancake中间仲要唔熟, 口感一pat pat好古怪! 最好的除左卖相都非雪糕莫属, 云尼拿雪糕🍦又香云尼拿味又唔会太甜, 夹waffles pancakes同埋面头煮过既苹果粒都系可以互补不足的. 最后就系店员问左老公几个问题之后介绍的咖啡,呢度既服务
响门口犹豫之际就被呢个煲咖啡煲吸引到冲左入去.

最后就系店员问左老公几个问题之后介绍的咖啡,呢度既服务态度好好又可以有4只色咖啡杯(绿,红,黄同黑) 俾我地选择,上枱时仲有一张卡仔让我们长知识. 先清楚了解左自己饮个杯咖啡, 再饮落去先感受到不一样.

店舖内全部都坐满晒强国的同胞, 连埋我地只系得3张(其中一张是外国人) 不是佢地既同类, 当然佢地都发挥左佢地最强既本领, 全地都系食物同纸巾, 大人就大叫服务员, 当正屋企般视象呀, 高谈阔论呀...小朋友亦都系跑来跑去,唔听人讲高声呼叫呀... 成间店严重被占领, 嘈到烦到听唔到我老公讲听但我知道隔离枱今晚系食咩同埋佢买左几多个包. 好彩店员服务态度超好, 知道我地受到大声公攻击都不停同我地讲唔好意思... 服务态度抵赞呀!!
2018-02-24
  • UCC  special  blended  coffee