2021-11-08 131 浏览
先坐低,再行去counter落单,唔洗加一!餐具由侍应放低,水、盐胡椒粉、碟仔由自己行去餐车仔攞,我最欣赏佢提供暖水,而且用暖玻璃杯,啱晒冬天。早餐由9:00开始提供,值到11:30嘅做法少见(多数11:00完早餐架嘛),有唔少人(尤其打工著西装)边食边倾计倾生意。*牛油果莎莎配沙律及多士 $89非常丰富嘅早餐!坐喺厨房出面睇住厨师系咁𢳂啲牛油果上块多士。多士大到长过手掌,有少少脆果仁喺多士边。多士烘热,行干脆路线但唔会干到硬,而且放耐咗都冇水蒸气整腍片多士。牛油果莎莎有1cm嘅厚度,整合咗牛油果酱Guacamole同埋莎莎酱Salsa。牛油果新鲜又熟透,顺滑又带颗粒感。当你觉得牛油果腻嘅时候,一咬到切粒微酸嘅蕃茄,一爽脆一顺滑,就会有种升华咗refreshing嘅感觉。沙律菜亦好新鲜,有蕃茄仔同小萝卜(radish),仲有少见嘅微菜苗(microgreens)柠檬汁烤鸡烟肉芝士意大利三文治 $79外表太过简单,搞到我失望咗。面包体虽则热压烘热咗,但质感太干,香味亦减半。入面馅料同样干,鸡肉有啲柴,冇烤鸡嘅焦香,又冇想像中嘅柠檬酸味。烟肉同样过干过硬,味道完全盖过鸡肉味。芝士嘅存在同样
牛油果莎莎配沙律及多士 $89
牛油果莎莎配沙律及多士

柠檬汁烤鸡烟肉芝士意大利三文治 $79
外表太过简单,搞到我失望咗。面包体虽则热压烘热咗,但质感太干,香味亦减半。入面馅料同样干,鸡肉有啲柴,冇烤鸡嘅焦香,又冇想像中嘅柠檬酸味。烟肉同样过干过硬,味道完全盖过鸡肉味。芝士嘅存在同样过于微弱,奶香咸香少之又淡。
柠檬汁烤鸡烟肉芝士意大利三文治

鲜奶咖啡 (跟早餐)
拉花靓,咖啡同奶泡融为一体,香味扑鼻但饮落觉得普通。
鲜奶咖啡

伯爵茶鲜奶巧克力 (跟早餐 +$3)
外表拉花虽则唔对称,但味道有惊喜,牛奶奶香将两者融为一体,伯爵茶+朱古力味道各占一半,越饮越香。
伯爵茶鲜奶巧克力
2021-10-28
$85 (早餐)
牛油果莎莎配沙律及多士
鲜奶咖啡