2018-01-14 111 浏览
好少去石门呢个地方,今日工作关系嚟到先知道原来呢度有好多嘢食好多间餐厅花多眼乱!最后比蒸庐嘅炖汤吸引天寒地冻最啱就系饮炖汤暖胃一坐低一定要叫咗炖汤先,叫左一个花旗参石斛炖乌鸡汤,同埋一个花胶鸡汤,以点心店来讲佢嘅价钱算系好相宜,星期六日只系收$4茶芥,平日仲免收,点心价钱都好合理,仲再份量十足好快炖汤已经上枱!饮得出系真材实料,冇加味精,大力推介朋友叫嘅花胶鸡汤!好鲜甜浓郁,好正!同朋友眼阔肚窄叫咗好多点心一上枱先见到佢啲虾饺超大粒入边仲有大粒鲜虾,好满足超钟意食虾嘅我哋再叫埋鲜虾豆苗饺,豆苗好滑,鲜虾亦都冇欺场,一样系大大粒,好好味仲有鲜虾肠粉呢度真系好鬼抵食肠粉够滑,完全满足我食点心嘅欲望鲜竹牛肉球好滑,啖啖肉见到呢个桂花糕都几特别,入边有埋红豆,又唔会太甜,一次过满足食桂花糕同红豆糕嘅两个愿望叫埋呢个豆沙煎软饼,外脆内软,一碟有四件咁多,呢度真系超级抵食!除咗食物之外,呢度嘅服务态度都好好,上菜好快,确实值得一赞意外发现呢间价格亲民,食物有水准既点心店,如果有机会再嚟呢头都一定会再帮衬!

好多间餐厅花多眼乱!最后比蒸庐嘅炖汤吸引
天寒地冻最啱就系饮炖汤暖胃

晶莹虾饺皇

同朋友眼阔肚窄叫咗好多点心
一上枱先见到佢啲虾饺超大粒
入边仲有大粒鲜虾,好满足

鲜虾豆苗饺

鲜虾肠粉

仲有鲜虾肠粉
呢度真系好鬼抵食
肠粉够滑,完全满足我食点心嘅欲望

鲜竹牛肉球

鲜竹牛肉球好滑,啖啖肉

红豆杞子桂花糕

豆沙煎软饼

除咗食物之外,呢度嘅服务态度都好好,上菜好快,确实值得一赞

晶莹虾饺皇
鲜虾豆苗饺