2022-11-07
妈妈嘅生日 当然要给佢最好的享受💕黎过Hyatt Centric几次 都系食水准唔错既自助餐 今次就特登安排到23/F Cruise试下🙌🏻一入餐厅 被绝美海景震慑!景观开扬 环境好舒服 有种低调著华感🥰👍🏻 High Rollers Lunch Lunch set包含咗小碟、主菜及甜品 选择颇多 饮品则要额外加钱🍷推介红、白酒 味道甘香有余韵 好适合边望海景边叹👏🏻✅ Tiger Curry (+$20)红咖哩虎虾非常惹味 咖哩甜甜辣辣 虎虾大只鲜甜 肉质爽口弹牙🦐搭配咗烤菠萝、椰子、泰国青柠等 浓味中带出清新的果香✅ Mr Angus即使酱汁嘅香料味道颇重 依然食到肉味🤓牛肉嫩滑 有肉汁 肉内既脂肪基本上已做到溶于口中 ✅ Banana Basket好有惊喜 蕉叶包住红鲷鱼 成功锁住鱼汁 肉质依然嫩滑🐟垫底嘅粉丝更成功吸叫海鲜甜味小碟大部分都是东南亚风味的沙律🥗调味酸酸甜甜 很是开胃 印象特别深刻嘅系烤粟米沙律 粟米上很清晰见到敲过嘅痕迹 食落口甜味大爆发🌽另外我都好钟意韩式炸西兰花🥦 外面嘅酱汁包住炸过嘅西兰花 就好似甜辣炸鸡咁样 其实食落都有啲似😂😂甜品有三款 分别系可可椰子🥥
👍🏻 High Rollers Lunch
✅ Tiger Curry (+$20)
✅ Mr Angus
✅ Banana Basket
甜品有三款 分别系可可椰子🥥、芒果椰子奶冻、夏天鲜果蛋白饼 自己最爱既可可椰子 椰子雪糕搭配香浓朱古力酱、朱古力威化 味道同层次都好好 另外两款都比较清新 有夏日既感觉 作为套餐结尾 完美💖
注意事项⚠️
- 适逢庆祝生日🎂餐厅准备咗生日蛋糕及即影即有 寿星超级开心🥳