被艺术气氛笼罩住既餐厅🎨终于到happy Friday 👍放工后当然要同家人食正野 来到尖沙咀k11 musea 今日就试呢间集合艺术跟美食于一身既餐厅😬入到去已见到好多村上隆艺术品同埋多拉A梦既纵影 ✨多幅名画挂在墙上 👍 仲可以买到充满艺术气息既产品 😄 呢个combination 好正呀!1. 🦞波士顿龙虾意粉🍝- 完全是原汁原味😋 - 浓郁既酱充满住每条意粉😆- 半只龙虾完全呈上 仲要拆好哂 好易就可以取出厚厚既龙虾肉!- 龙虾肉好鲜甜 口感弹牙 满分💯- 仲有啲蕃茄仔 令到食落去有fresh既感觉🥰2.香煎慢煮三文鱼扒🔥- 煎得刚刚好 每一part都perfect😋- 三文鱼皮煎得很香脆😍- 个三文鱼肉就煎得刚刚好 - 佢唔会干唔会柴 食落口是夹杂住鱼油😍 是在种入口即化既feel! 且不需加其他酱料 已好有鲜味😍 - 家人话冇骨既鱼好岩佢口味🤣- 三文鱼下仲有啲菠菜 上面就有海量鱼子 颇丰富的😉3.艺术打印朱古力🍫☕️- 只要airdrop 相片比职员 就可以帮你打印上朱古力上面😍真是具有特色- 家人拣了她最爱的公主系列相片职员小心翼翼地放上枱 真系打卡一流呀😚- 唔好以为净
被艺术气氛笼罩住既餐厅🎨

- 个三文鱼肉就煎得刚刚好
- 家人话冇骨既鱼好岩佢口味🤣
- 三文鱼下仲有啲菠菜 上面就有海量鱼子 颇丰富的😉

3.艺术打印朱古力🍫☕️

- 唔好以为净for 打卡 个朱古力味道都好好饮 起初仲以为系热既 原来系冻朱😜
- 牛奶朱古力味好浓厚🥰

4.洋甘菊柚子茶

- 好清香既感觉😊
- 花香都几重! 食完野饮一口就正好了😍

5. 南瓜汤🎃

- 啖啖南瓜肉😙
- 真材实料既汤 比较杰身😚

6. Tiramisu

- 十分出色!lady finger 同 马斯卡彭芝士既比例正好😍
- 咖啡味也几重的☕️
- 且唔会好甜 仲要口感香滑 大推😜

呢到既可欣赏到艺术摆设 又可买到野 仲食到美食 真是令我大开眼界呢🤪