2023-02-15
相信大部份人都对呢一间西餐厅一啲都唔陌生~唔少人仲觉得黑糖面包喺呢间餐厅嘅主菜🤣🤣我每次嚟到都自己一个啪晒成条黑糖面包㗎!🍞每一次食黑糖面包都会觉得outback可能系被西餐耽误嘅面包店🤣🤣讲返正题先,虽然佢个黑糖面包系好好食,但系大家都唔好忽略佢嘅主菜,其实都一样性价比高!蕃茄餐汤🍅我哋𠮶日去到嘅是日餐汤系蕃茄汤,一上枱就即刻心谂,唉应该都唔慌好饮😂点知原来估错咗,呢个蕃茄餐汤唔会太酸,质地creamy,下次再食outback我会希望可以遇返呢一个餐汤🥰🥰凯撒沙律🥗呢个就正常发挥,沙律菜新鲜,不过就略嫌芝士同埋面包粒份量唔够多(其实沙律菜嘅份量都少🙈)烧肉酱味猪肋骨配烤鸡(各半份)🐷🐔呢度嘅猪肋骨不嬲都有水准,今日都唔例外,肉质够淋,而且调味适中🐖🐖~至于烤鸡,我就觉得比较一般,除咗鸡髀部份嘅肉质可以接受之外,鸡胸真系比较鞋同埋干身,味道亦都冇乜特别,呢个就有进步空间!顺带一提,呢一叠猪肋骨同埋烤鸡嘅摆盘感觉略为逊色一啲,出嚟嘅感觉唔打卡able,细节位感觉上可以做得好啲~🙈🙈烧带子烟肉白汁烩饭🥓🍛烧带子原材料绝对唔系平价货,食得出带子有鲜味,绝对唔系冰封一万年𠮶种😂不过调味方面就偏
蕃茄餐汤🍅
凯撒沙律🥗
烧肉酱味猪肋骨配烤鸡(各半份)🐷🐔
烧带子烟肉白汁烩饭🥓🍛
烧带子原材料绝对唔系平价货,食得出带子有鲜味,绝对唔系冰封一万年𠮶种😂不过调味方面就偏咸少少~白汁烩饭酱汁味道唔错,饭嘅软硬程度亦都适中!👍🏻👍🏻