2021-04-28 62 浏览
近排报左个兴趣班喺太子上堂,睇黎要成个月都系附近发掘新Cafe啦。第一日就黎到依间好有格调既coffee shop,到左门口仲怀疑紧系一间画廊定餐厅,因为全场得我一个🥴,可能系啱啱开舖。然后见到猫猫店长系入面,即刻冲入去!店内布置好简洁干净,到处都系打卡位,但店内冷气都几劲,于是嗌左杯热热既Hazelnuts Chocolate Latte,同无乜热食选择底下拣咗个Seafood Quiche,再见到冻柜啲蛋糕件件都好靓,忍唔住嗌多件Cheese cake食下!首先黎到既系艺术感满满既拉花咖啡,拉得好靓心情大好😍,饮落去榛子味好香好香,但咖啡味道偏淡。另外个seafood quiche味道正正常常,海鲜既选料系急冻带子同虾仁,都好难整得唔好食,但略嫌细旧左啲,食左几啖就食晒仲想继续食😭。另外件饼就系觉得卖相好靓,食落去系多甜既cheese cake🥲。饼底落好重牛油,饼身太甜,唔算滑溜,唯一既优点系饼底上面加咗合桃,咬落去更香口。头先有提到既猫店长,喺叹叹下咖啡嘅时候行过去每一个食客身边,于是我即刻拎起手机影相,猫店长竟然跳咗上我隔离坐,然后神奇嘅事就发生了......!!!!!!!!

Hazelnuts Chocolate  Latte
Hazelnuts Chocolate  Latte

Cheese  Cake

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
猫店长竟然爬上我大脾帮我踏踏!我系咪有幻觉?定系饮咖啡附送按摩服务?真系好惊喜,佢帮我按摩完到我帮佢返佢拍屁屁,然后佢就坐定定系我隔离陪住我呢个孤独的人,好感动,当日心情满分。

虽然我都想做唯一被选中既人类,但写得呢篇食评就要分享,我系坐对住厕所𠮶两个位置,如果都想试试运气,可以坐返同一个位置❤️。
2021-04-27