2015-03-22 528 浏览
话说夜晚同朋友系朗豪坊睇完午夜场,个肚都好鬼肚饿,夜晚两三点都唔知边到食,乱行就行到朗豪坊对出呢间打冷,见入面都算坐满,照计就应该冇伏,咁女仔人家第一次食呢D都唔知叫乜,咁个呀姐叫好好心咁样行埋黎推荐咗几样,听到头都晕,不过都食唔到咁多,所以求其叫咗个蚝仔粥,蚝饼,同埋卤水拼盘,卤水拼盘就真系唔错,有红肠,鹅肠,豆腐,鱿鱼,猪头肉同大肠,好似仲有其他,鹅肠好唔错,好脆XD,卤水味好重,最重要系分量都唔少!!蚝饼可能我中意食软熟D,呢到既蚝饼煎得太干了,虽然话好脆,但系我觉得干过龙,不过如果系中意食脆既蚝饼既朋友,应该会中意食,因为我个FD食好多。呢个粥味道好唔错,但系煲得唔够绵,一开始唔知吊片系乜,后黎可爱既阿姐话系鱿鱼,话埋如果唔MIND可以加埋肉碎,整体而言值得推介!!
话说夜晚同朋友系朗豪坊睇完午夜场,个肚都好鬼肚饿
,卤水味好重,最重要系分量都唔少!!
蚝饼
吊片肉碎蚝仔粥
2015-03-13
  • 卤水拼盘,蚝仔粥