2019-11-08
帮朋友庆祝生日,见呢度刚刚装修完,就过来试下晚餐,呢度环境几清静,最啱同朋友食饭倾偈,装修后显得非常优雅时尚,灯光比起之前更光猛,一坐低店员已经放底左杯welcome drink点左一份set dinner +$88生蚝4只蚝肉质清爽,柔滑肥美,海水味较淡呢度系set dinner入面既小食拼盘虽然系一人set,但份量可以2个人share今日餐汤系紫薯汤,第一次见另外点左杂菌松露忌廉汤,每一口都有好香既松露味蓝青口龙虾汁扁意粉蓝青口软腍饱满,扁意粉煮得岩岩好,配上浓郁既龙虾汁会有食完想再食既感觉百里香焗纸包原条鲈鱼好少见到西餐厅会有整条鱼上枱,虽然做法简单但又可以做到原汁原味,加上柠檬同百里香的清香,好令人开胃,特别一赞,鱼肉好滑身,焗得刚刚好店员仲主动帮忙起骨,做法纯熟,好快手就将整条鱼骨抽起给朋友小惊喜,衬朋友未来到,先落order心太软,再跟店员要求可否加"Happy birthday"字眼,他们非常配合,将要求一一达到,服务抵赞,朋友见到都好开心另外set dinner既甜品Chocolate Brownie
点左一份set dinner +$88生蚝4只
蚝肉质清爽,柔滑肥美,海水味较淡
呢度系set dinner入面既小食拼盘
虽然系一人set,但份量可以2个人share
今日餐汤系紫薯汤,第一次见
另外点左杂菌松露忌廉汤,每一口都有好香既松露味
蓝青口龙虾汁扁意粉
百里香焗纸包原条鲈鱼
店员仲主动帮忙起骨,做法纯熟,好快手就将整条鱼骨抽起