2020-06-13
观塘工厦一向都卧虎藏龙 经观塘返工嘅朋友强烈介绍 我先走左上黎 占地面积可以话好大 装修可以话未来感好重 用膳嘅地方简约舒服 以轻食为主 自己点餐同取餐 好方便 我同朋友分别 点左两个 SuperBun with salad分别系 慢煮德国咸猪手SuperBun 同埋 黄金虾口味 慢煮德国咸猪手慢煮嘅手法 令到猪手 肉质够嫩 肉汁丰富 佢地将猪手切成一丝丝 配上芥末蛋黄酱 主要系甜嘅味道 几得意 芥末味唔会太强烈 湿润嘅调味 配上外脆内软嘅法包 配搭得好好 黄金虾牛油果罗勒黄金虾虽然细但系好弹牙 新鲜 成个法包带出淡淡牛油果香气 帮成个包加好多分 简单调味 已经够满足越简单嘅菜色永远都最难最好 好似沙律 菜同埋酱 两个组合 就好依赖食材新鲜度 而今次都无令我地失望 同埋沙律酱嘅用量都啱啱好 自选沙律方面 我地就拣左 巴拿马火腿 因为想带出佢地嘅咸味 同埋火腿油香 饮品方面我地叫左朱古力咖啡 上面有靓仔拉花 见到就觉得好开心 起冷气房坐得耐 影杯咖啡真系暖笠笠 好幸福
分别系 慢煮德国咸猪手SuperBun 同埋 黄金虾口味
慢煮德国咸猪手