2024-02-13
📍旺角 | Terrace in seaside去完韩国对韩国野食仲系念念不忘,咁啱见到MOKO开咗间新嘅韩国餐厅,净系见到装修已经觉得好靓,即刻要试下~酥脆鸡胸软骨鸡胸软骨炸得酥脆,每一啖都可以品尝到肉质嫩滑嘅鸡肉同脆口嘅软骨,绝对值得一试!韩国蛳蚶拌饭韩国蛳蚶嘅鲜甜味配上虾肉同饭,可以戴上手套自制拌饭再配紫菜食。虽然稍微有啲辣,但都非常开胃炸大鱿鱼伴炸酱面炸鱿鱼炸得金黄酥脆,外层酥脆内里嫩滑,真系好好味!搭配香气四溢的炸酱面,系一道美味嘅组合济州柑橘乳酪柑橘乳酪口感浓郁,带有浓厚嘅柑橘香气。乳酪嘅滑顺同柑橘嘅酸甜相得益彰,比人一种清新的口感,让人回味无穷。而且柑橘有丰富维生素C,对皮肤有益!热情金菠萝沙冰呢款沙冰以新鲜金菠萝为主要配料,味道酸甜可口。沙冰嘅冰凉口感同金菠萝的果香完美融合,比人一种凉爽的享受!男友话好好饮柑橘窝夫伴雪糕柑橘窝夫同香滑云呢拿雪糕,味道清新又美味。窝夫超级松软,同柑橘嘅酸甜相得益彰,搭配冰凉嘅雪糕,我地非常推介呢个甜品做结尾!
酥脆鸡胸软骨
韩国蛳蚶拌饭