2018-07-15
同肥髀晚餐,试呢间淘大商场新开居酒屋,系拉面店开嘅新系列,店面大,店内大部分木栅做嘅酱身,加和式风格画作,去到门口有部取票机,不过等研究唔到按掣位置,所以直接入去,店员即刻招呼入座(好在早一点,之后已要排队等位)餐牌食物都系大路嘅居酒屋食物,拣好落单,食物陆续到烧香贝🐚($38/2只)好多蒜,整开啲咸香蒜油,贝肉肥身弹牙,几juicy!蒜片牛柳粒🥩($68)呢个卖相差,好多水,牛肉粒又大大小小的,虽然淋但无肉味,有啲咸膻味,蒜片还蒜片,牛肉还牛肉,,蒜片只系放牛肉面,唔好味!北海道牛油拉面味噌汤🍜($68)估唔到咁细碗,咁嘅价钱,汤底超咸,已经咸到分唔到味噌味,好在面系硬面,唔系好吸汤!先至勉强食到,叉烧好薄,瘦肉多做唔到半肥瘦,较嚡身,蛋嫩口好味!荀条比好多,有点荀嘅压味!整体太咸!连拉面店嘅拉面面唔好味!失望!黑松露熏蛋🥚($20)好香黑松露味,蛋白嫩,蛋黄半流心,好味水蜜桃乌龙茶🍑($25)桃味唔假,茶味都够,甜度ok! 好味烧栗子薯🍠($28/2串)卖相差,一攞起啲薯波就爆开跌落碟,明显无串起焗热,加热够再串,所以啲皮爆晒,扮串烧!仲要20分钟先出到(因为系后加嘅,其他食物都食
烧栗子薯🍠($28/2串)卖相差,一攞起啲薯波就爆开跌落碟,明显无串起焗热,加热够再串,所以啲皮爆晒,扮串烧!仲要20分钟先出到(因为系后加嘅,其他食物都食晒,见店员一次取出几碟蕃薯,应该几张单一齐做)水准差!
食物讲真失望嘅,份量系居酒屋咁细(拉面)价钱系出去食碗正常拉面嘅价钱,而水准只属一般,尤其后加嘅栗子薯,明显无串起焗热,加热够再串,所以啲皮爆晒,扮串烧!仲要20分钟先出到,食物上无乜诚意!
店员有礼勤快,落单时提醒我可以等待下一圈再叫,因为怕枱面细!我催个栗子薯,招呼我个女店员即刻入厨房跟进,再出来覆我话就出到!有交带!
食物水准一般