2023-06-04
原来铜锣湾有一间装修咁靓嘅越南餐厅🥰餐厅有两层,喺餐厅外面已经见到有好多五颜六色嘅灯笼,好啱打卡📸.越南菜一定要叫捞檬😆我哋叫咗冇咁common嘅黄姜鸡胸茴香捞檬同平时食开嘅越南捞檬唔同,店员话呢个本身已经有黄姜调味,所以冇额外配鱼露。食落本身都够味。不过而家天气热,我真系好挂住鱼露酸酸甜甜嘅味道😂所以我都问店员拎咗一小杯鱼露,其实加鱼露落去食仲正㖞!😆鸡胸份量都够多~.我哋都叫咗手打肉丸酸甜汤配法包🥖法包沾咗汤之后食落仲会有少少脆👌🏻整体正常发挥成餐最有惊喜系斑兰布甸法包🥖😆即叫即整,大概要等15至20分钟先上枱斑兰布甸馅爆满,超级流心,如果配咖啡食嘅话就至夹啦☕️但系就咁食都唔会过甜,记得留肚叫啦!.饮品方面,朋友叫咗原个椰青沙冰🍧虽然贵咗啲,要$118,但入面真系好足料我就叫咗杯冻法式布蕾乌龙奶茶($65)~.当日仲有人唱live,几有气氛~
原来铜锣湾有一间装修咁靓嘅越南餐厅🥰
越南菜一定要叫捞檬😆
我哋叫咗冇咁common嘅黄姜鸡胸茴香捞檬
鸡胸份量都够多~
我就叫咗杯冻法式布蕾乌龙奶茶($65)~
当日仲有人唱live,几有气氛~