2019-09-10
放咗工同朋友嚟大埔揾嘢食,离到依间食泰国嘢嘅餐厅,木船的的侍应几nice,会问我地有咩需要,而且见到杯水差唔多饮完会帮我地斟水。装修几靓,一边系仿船,有d木桶椅子;一边系复古风,而且有d Q版食物壁画,整体舒适干净😘餐牌亦都有好多食物种类选择,睇到眼花撩乱,例如饮品就已经有好多种,有沙冰、西瓜、椰青等等,食物亦都有好多种类,最搞笑系第一页有教泰文,等紧食物嘅时候都可以学吓😆食物方面亦很好吃,佢地的泰式辣酱味道很好,令到青木瓜沙律非常开胃,混合一d果仁增加口感。小食拼盘有鱼饼,泰式烧卖,炸虾卷,都是炸物但加上酸甜的酱并不觉油腻,而且非常香脆。佢的招牌菠萝炒饭配虎虾,有一串串烧菠萝作配菜,有炭烧味,而炒饭方面配上肉松味道更佳,炒饭内除菠萝粒亦加咗提子干,令到炒饭多了水果酸甜的味道,而虎虾肉相当结实,亦因为佢已经将虾开半而很易去虾壳。饮品方面,泰国巧克力巨人超大杯,朱古力沙冰味浓,而且里面有oreo,KitKat,朱古力酱,充满朱古力味,建议叫多两三个朋友一齐分享。
食物方面亦很好吃,佢地的泰式辣酱味道很好,令到青木瓜沙律非常开胃,混合一d果仁增加口感。 小食拼盘有鱼饼,泰式烧卖,炸虾卷,都是炸物但加上酸甜的酱并不觉油腻,而且非常香脆。 佢的招牌菠萝炒饭配虎虾,有一串串烧菠萝作配菜,有炭烧味,而炒饭方面配上肉松味道更佳,炒饭内除菠萝粒亦加咗提子干,令到炒饭多了水果酸甜的味道,而虎虾肉相当结实,亦因为佢已经将虾开半而很易去虾壳。 饮品方面,泰国巧克力巨人超大杯,朱古力沙冰味浓,而且里面有oreo,KitKat,朱古力酱,充满朱古力味,建议叫多两三个朋友一齐分享。