2024-05-31
同成班同学喺裕民坊食完饭就去买台式饮杯,直落到711对面就系春芳号我哋5个人嗌咗5杯不嘢share饮,仲加咗个红豆多士!红豆多士系台式热压所以烘到个面包劲脆,好crunchy!红豆蓉有好多,食落都有咬口,都食到红豆一粒粒嘅口感而且味道唔会好甜,所以一啲都唔腻.布丁珍珠奶茶笃落去都feel到入面有个pudding,饮落好正pudding味,好似以前细个饮四方果咁,口感好正再加埋珍珠黏黏地嘅口感,每啖都好有咬口,味道系好重pudding味,所以成杯都好好饮.蜜桃爱玉红爱玉好有Q弹,感觉劲消暑,饮完好凉.蜜桃茶味超浓,劲香.地瓜珍珠鲜奶蕃薯味好香,但又唔会太浓,所以入口好好饮,沟咗鲜奶茶,蕃薯味温和咗,加埋珍珠好有咬口,饮呢杯都好饱好满足!姜汁鲜奶荼我本身好怕姜味,但呢杯啲姜唔辣 反而甜甜哋,姜姜哋慨味,好易入口,饮完仲有暖暖哋嘅感觉.紫薯奶绿超爱紫薯!佢个紫薯味啱啱好,唔会抢咗奶绿味,但又饮好好香紫薯味,同奶绿好夹!
红豆多士
布丁珍珠奶茶
蜜桃爱玉红
爱玉好有Q弹,感觉劲消暑,饮完好凉.蜜桃茶味超浓,劲香.
地瓜珍珠鲜奶
姜汁鲜奶荼