2024-09-13
📍早前已经试过沙田店 今次经开观塘又见到德美寿司 上次食落觉得性价比超高 唔知晚市又点呢? 平日夜晚都7成满 吧台位置气氛好热烈 🌀 温泉蛋天妇罗 店家稍稍改良咗 口感同卖相都有提升 天妇罗粉浆好薄身 原只温泉蛋沾上酥脆面衣去炸 夹要小心d 🫢 因为蛋黄浆呈流心状态🌀 火炙洋风三文鱼 & 花竹虾寿司 三文鱼肉厚肥美 表面轻轻烧过突出咗三文鱼香味😻 而熟虾寿司使用花竹虾 味道更加鲜甜弹牙 而且好大只 (可以cover 晒成个饭) 🌀 韩式泡菜猪肉锅 泡菜锅配料满满 铺满大量菇菌蔬菜豆腐 同埋豚肉 豚肉大片但可以更加嫩滑就好啦! 带点泡菜香但只有微辣 下 可+$30要咗个弹牙乌冬🌀 加州卷 & 蟹肉忌廉薯饼 加州卷 1碟四件 铺满大量 (系大量!) 蟹籽 馅料包括青瓜丝/ 蟹柳/ 玉子蛋 份量好巨型 再均匀淋上沙律酱 好食饱肚 忌廉薯饼炸得热辣辣 蟹肉唔算多但系忌廉超 creamy幼滑 单食已经好出色 唔需要沾沙律酱
🌀 温泉蛋天妇罗
🌀 火炙洋风三文鱼 & 花竹虾寿司