2023-03-23
胡炉火锅出名汤底有特色 但之前一直都未食过今次一尝到之后 发现唔止汤底好味连食材都真系几高质 去个时天气仲几凉 点咗胡椒猪鸡花胶鸡锅 暖一暖个人补一补下次去一定要食佢嘅火焰龙虾海鲜锅 /招牌鲜椰青鸡锅 或胡炉四格锅 呢4款真系令到我选择困难咗好耐🙊🥢胡椒猪肚花胶鸡锅👉🏻系众多汤底里面 推荐呢款胡椒猪肚汤底 本身汤底里已经有熬煮好嘅咸酸菜和猪肚 一煲滚要饮番碗汤 暖一暖胃先 胡椒可以自行按喜好添加入去👉🏻非常值得赞嘅系 花胶和鸡件系另上的 鸡件本身已经6-7成熟 轻轻滚一滚已经食得 鸡肉好嫰滑 花胶都够腍 🥢胡炉牛拼盘👉🏻牛拼盘包舍5款牛肉类:牛舌芯、安格斯手切肥牛、极上手切牛颈脊、牛胸爽和霜降牛粒👉🏻必点!呢到嘅牛都好高质 睇个油花已经知佢靓 食完更加无失望 真系好有牛香 口感油嫰👉🏻唔常见嘅牛胸爽 呢到都食到 都几爽滑弹牙 好食阿👉🏻温题 牛舌芯要控制好时间 过久会比较韧 牺牲咗第一块之后 就食到爽脆嘅牛舌芯了🥢手工丸滑拼盘👉🏻手工丸类包括:手打墨鱼丸、手打虾丸、香茜炸菜牛丸及梅菜猪肉丸👉🏻个日特别爱梅菜猪肉丸和手打墨鱼丸 梅菜猪肉丸味道令我谂番细个钟意食阿妈整嘅梅菜蒸肉饼 👉🏻墨鱼
但之前一直都未食过
今次一尝到之后 发现唔止汤底好味
连食材都真系几高质
呢4款真系令到我选择困难咗好耐🙊
🥢胡炉牛拼盘
👉🏻唔常见嘅牛胸爽 呢到都食到 都几爽滑弹牙 好食阿
🥢手工丸滑拼盘
👉🏻墨鱼丸口感好弹牙 好食到墨鱼味仲有墨鱼粒 系足料嘅
👉🏻 4款手工饺包括:黑松露蟹肉饺、手工云吞、自家韮菜饺及香茜豚肉饺
👉🏻个人钟意食胡炉嘅手工饺 系四款都钟意 因为用料扎实 最记得手工云吞里面的虾非常大只和爽口 黑松露、韮菜和芫茜饺各自嘅味道都好突出
👉🏻而且佢嘅饺皮唔厚 馅料饱满 必点!
🥢蔬菜拼盘
👉🏻有生菜、菜芯、娃娃菜和油麦菜 菜叶望落都好完整 色泽翠绿 份量都足够
👉🏻本身唔算特别钟意蕃茄 有时仲会挑走唔食 但试食咗一片朋友喜爱的蕃茄沙律 就喜欢上了 因为佢嘅和风沙律汁好清新 完全覆盖住蕃茄嘅生味 我最后食左近半碗