2020-05-30
去玩朋友度睇BB,就打算落去食个便饭,见到地面有间「港原味」装修好精致就入去坐低了。店内每幅墙都有精心打造过,令人一入到去就会不禁望多两眼,同朋友打开对话。夏日热辣辣先来个忌廉沟鲜奶,上面仲有cream,味道不错。再来盅热汤,当晚系老树黄瓜鸡汤,味道似例汤。店员推荐酱爆雀巢,摆盘系几好,味道都还可以,但就系无咩镬气。伏!!!到咗店员额外推荐的农夫包,我地拣左牛肉谂住实冇问题,点知呢个菜只系得个包系可以接受系趣嘅,牛肉充满松肉粉,非常「剌」喉,唔系一般松肉粉可以接受嘅份量。但系个咖喱汁同芝士未到调校得系OK,但真系个牛肉⋯千祈唔好叫!同店员轻轻反映后,佢话换个菜炒牛肉,最后都系同一类的牛肉,咁又何必呢?好啦,煎炸食物应该ok挂?点知仲搞笑,80%无问题既都算香口,但100%入面系无mie衣,如下图所示,真系有点「大开眼界」。好啦,一次好了,餐厅如果唔止一道菜食材有问题,真系好大问题。希望餐厅见到可以反映下。值得一赞的地方,就系店员都算好有礼貌,不过真系只会黎一次,或者如果你好憎一个人,可以介绍佢黎呢度。😂😂
夏日热辣辣先来个忌廉沟鲜奶,上面仲有cream,味道不错。
再来盅热汤,当晚系老树黄瓜鸡汤,味道似例汤。