餐厅: 海港酒家
资讯:

2019-07-04 1210 浏览
自从海港装修后,我同屋企人都冇去过,今晚咁齐人,又去试一试先。一黎就叫咗妈妈致爱—烧鹅半只。果然系烧到皮脆香口, 而且啖啖肉,一咬落去,肉汁同肥油就bi出,配埋酸甜酱真系一流。跟著就上咗个经典牛仔骨,一大阵黑椒同洋葱扑鼻而来,肉质嫩滑,非常香口同埋热锅上枱果然够哂热。我地冇叫到饭配𩠌菜,反而叫咗个鲜虾烩伊面。鲜虾都香口同爽滑弹牙,但个面就冇咩味道,而且配搭个无咩味嘅汁,所以只食到虾嘅鲜而消失咗伊面嘅入味。口痕嘅我就叫多咗两款小食—麻辣口水鸡同酒香鸭舌首先个麻辣口水鸡都几失望,个汁竟然唔系平时食开嘅麻辣酱油,反而系豆瓣酱煮开嘅麻辣汁,成件事变得十级奇怪,仲要十级辣,就连系辣不欢嘅我都避而远之,真系搞唔掂,最后只好放弃咗佢。跟著嘅鸭舌,其实味道同醉鸡一样,用咗醉鸡汁腌好再入雪柜冰冷。食上口爽口又好咬,都几好食,如果再入味啲一定会加分!成餐饭最出色嘅当然系烧鹅啦,呢个冇得输,其次系牛仔骨,其他就中规中矩。另外酒家装饰完嘅环境都几别致舒适,可以黎试试。
一黎就叫咗妈妈致爱—烧鹅半只。
烧鹅

我地冇叫到饭配𩠌菜,反而叫咗个鲜虾烩伊面。

口痕嘅我就叫多咗两款小食—麻辣口水鸡同酒香鸭舌
另外酒家装饰完嘅环境都几别致舒适,可以黎试试。
2019-07-02
烧鹅