2017-09-14
放工后,喺湾仔返工嘅男朋友带咗我嚟「1963 木十豆寸」 行两层楼梯,嚟到后楼梯。装修得好复古,好靓!好想成个餐厅行一转! 职员带到我哋去到最入坐低,俾低MENU。每只碟的花纹都好靓,筷子上面都有几款字,「多吃青菜」等MENU嘅Dinner Set 遍贵,$2XX蚊per one,有汤、前菜、配菜、主菜、同野饮,但全部都Fix死咗,所以我地散叫咗几个菜1. 卤肉饭比想像中细碗,一个人食啱啱好,卤肉唔太肥2. 台式卤味拼盘 入面有猪耳、牛腱、蛋、萝卜、豆干、海带,味道唔会好咸,但都系份量较少,冇乜特别3. 台式三杯鸡 4. 台湾丝瓜蛤蜊 对呢碟有啲失望,好似屋企𩠌咁,冇卖相之余,味道普通 5. 新竹米粉 食到一半嘅时候,侍应生同我哋讲冇晒牛肉面(好失望),所以我哋改咗做新竹米粉。但都系冇乜味,又比较油男朋友之前嚟食Lunch系OK唔错的,但晚餐就好失望了。Set Dinner较贵,而且冇得拣喇,份量好少,味道又比较普通。
放工后,喺湾仔返工嘅男朋友带咗我嚟「1963 木十豆寸」
1. 卤肉饭
比想像中细碗,一个人食啱啱好,卤肉唔太肥
2. 台式卤味拼盘
3. 台式三杯鸡
4. 台湾丝瓜蛤蜊
对呢碟有啲失望,好似屋企𩠌咁,冇卖相之余,味道普通
5. 新竹米粉
题外话/补充资料:
其中一个侍应生好似真系台仔嚟架! 因为佢唔识听广东话,净系会传菜。