2023-09-15
经过左呢间舖头好多次, 但因为佢系地库, 唔知佢内面系点, 所以次次都冇试到. 今日唔知食乜好, 见佢都唔系好贵, 就试下.沿住扶手电梯落地库, 有几棵红叶树, 绿业植物同酒柜做装饰, 店内播住轻快既纯音乐, 好有风情.佢LUNCH SET都有10个选择, 价钱由$68-298都有. 我叫左肉沬茄子饭餐($68) 配神品巨峰乌龙茶再加$38将本身既紫菜豆腐汤转做金不换干贝螺头炖鸡汤. 另外本身个LUNCH SET都配左两份前菜.前菜: 1. 酸姜同青瓜. 青瓜略为太重味。如果淡味啲会更醒胃。2. 糖心蛋. 真系做到糖心效果. 好味肉末茄子:茄子炸得够透身,色泽靓,够淋滑。肉末加咗冬菇丝喺入边,唔错,但个人觉得咸咗少少。金不换干贝螺头炖鸡汤:平时我都有喺街买老火汤/炖汤饮. 呢个加$38其实好抵,佢好足料,真系有好多鸡粒,几片淮山,两粒螺头,几片姜片,少少干贝丝,红枣同金不换。汤够热够浓。神品巨峰乌龙茶:谂住呢个茶饮唔使加钱应该一般般啦,点知佢系用玻璃茶壶装仲有一个木垫,外型优雅。茶味香浓。值得一赞系我食晒个饭先饮啲茶都仲系好热。总括嚟讲,味道ok, 但如果加埋环境同个价钱,我觉
总括嚟讲,味道ok, 但如果加埋环境同个价钱,我觉得佢性价比高。如果同朋友倾偈,呢度系一个合适嘅地方。