新都城3期近来多咗好多靓靓餐厅,呢间除左餐厅既装修连个名都好吸引眼球。YOLO 就咁睇无咩特别,但原来佢系解You only live once ! 即是要我人一世食物一世,点都要食下。开初俾佢既外观装修吓倒,以为系高级餐厅,但原来价钱极亲民。一个2人晚餐$238,包小食拼盘,主菜2款,2杯特饮,是日餐汤沙律,仲要系好食。Hawaiian Pizza材料简单,但要同时整得好好食都唔容易,即叫即制,芝士浓郁,菠萝香甜多汁,焗到芝士黄金焦香。厚料薄皮,女仔食多块都仲有大把quota。意式肉肠磨菇蕃茄意大利粉蕃茄系新鲜热辣打出来既酱,酱汁好挂意粉。意粉既质地系爽弹爽弹,又一简单而难精既菜式。小食拼盘有韩式鸡翼同炸饭团波波,好有特式,食食下意式又带点韩式。估唔到~~味道好多层次,唔错丫因为本身唔知小食拼盘有鸡翼,另外叫多个炸鸡翼配荔枝酱。咁样听落,咁既配搭好似几伏,但竟然系好味既?!炸鸡翼炸到好松脆,仲要多汁既,配埋特制既荔枝酱,咬落又会突然好清香扑鼻,绝对必试呢款。最后饮埋佢既柠檬特饮,佢系偏酸唔太甜,等你愈食愈开胃。

Hawaiian Pizza

意式肉肠磨菇蕃茄意大利粉

小食拼盘

因为本身唔知小食拼盘有鸡翼,另外叫多个炸鸡翼配荔枝酱
。咁样听落,咁既配搭好似几伏,但竟然系好味既?!

最后饮埋佢既柠檬特饮
,佢系偏酸唔太甜,等你愈食愈开胃。

2022-12-07