2018-02-14
一装修好就狗冲去食,因为应承过小朋友嘅野系一定要做,唔系佢会日烦夜烦,烦到你死为止......头盘叫左沙律同粟米汤,三文鱼都有四五件,是罗马杂菜沙律,好爽脆,凯萨酱唔多,偏甜唔酸。汤好香浓,偏甜,小朋友系必定钟意的。我地叫左两款薄饼,水牛芝士是必须要的,大小姐指明要食晒,我就再叫野菌鸡肉双享薄饼,配料份量好多,每一啖都食到,但鸡肉味太淡,被茄汁抢晒,而且唔知系咪配料嘅关系,呢款薄饼焗完都太湿,影响口感。点左份意粉,餐牌止有辣椒🌶️图案,但食落唔辣,小朋友都食到,而且好多酱汁,好浓味,意粉亦见弹牙,成个组合都好好。肉食点左膻到不得了嘅焗羊鞍同黑椒焗蚬,个人唔怕膻,所以觉得唔难食,点佢系贪佢够淋,比起呢度嘅牛扒好,差过一次牛,不了。黑椒蚬好够味,一啲都唔腥,唔干,份量又多好抵食。最抵就系饮品,任添任饮,系Nescafé 黎架,饮两杯都回本啦,而且选择多,cappuccino, latte, espresso, mocha, 朱古力,大人细路都岩饮。
汤好香浓,偏甜,小朋友系必定钟意的。
黑椒蚬好够味,一啲都唔腥,唔干,份量又多好抵食。