2023-10-27 68 浏览
今日去元朗探外国翻嚟嘅朋友,佢话凤攸南街呢边好多好野食,以前成日教系呢度行下hea下,咁我地见呢间码头上鱼装修豪华,好有气派,就上去试下。😁😁入到去座位非常阔落,侍应招呼周到,菜式亦多样化,有烤鱼、各款海鲜、刺身、小炒等。☺️☺️首先,我点左老坛酸菜鱼。鱼肉鲜嫩多汁,搭配酸菜的微酸味,不至于太辣,恰到好处,非常开胃。😋🐟接下来是香辣回锅肉,肉片炒香后,搭配香辣的酱汁非常惹味,配上蔬菜、香葱、豆腐,用料十足。🌶️🤣黄金鱿鱼须都十分推荐,黄金酥脆的外衣包覆著嫩滑的鱿鱼,绝对是下饭嘅最佳选择。🦑😆由于碟碟𩠌都好好食,我地胃口大增,叫左两碗白饭,今次同朋友聚旧好开心,下次会再黎食过。😉😉