2019-11-03
跑步完,想食午餐,响海旁几间新餐厅,最后拣左呢间日式餐厅,见到外面装修同餐牌,觉得好似好正宗咁。入去坐低,入到里面觉得装修得好有日本feel,好似去咗日本咁,二,三个人去仲有房坐添,但留意到门口近鱼缸位置放左地拖杂物,呢度扣左分。坐低叫左个天妇罗乌冬中午套餐。加埋一共$103-之后留意到客人吾多,但系套餐啲伴茶,居然已经预先放咗系厨房个吧枱无雪住,吾系预先放几碟,系八盆已经set 好的,但仲有好多盆沙律,海浙,腌姜同猪脷,共二三十碟,仲要无用任何保鲜纸包住,呢度吾系快餐,又唔系多客,感觉好吾卫生,呢样嘢就真系扣分。佢系先上个盆连伴菜,饮品比你食同饮住先,厨房整好热食,先再攞埋出嚟比你食嘅。其实可以等埋一齐出成盆攞出嚟会更加好。伴菜就一般正常味道,吾太出色,亦吾太差。乌冬吾弹牙,粉粉地,汤底清清地,味道可以。炸天妇罗有三只虾🍤,蕃薯,南瓜,冬菇,茄子各一件。我食左南瓜,蕃薯冬菇𠮶啲先,个脆浆薄得嚟又脆,仲新鲜热辣,好好味。但系个天妇罗虾🍤,居然有用梳打粉腌左,我食到𠮶阵苦同乸喉嘅味,呢度真系败笔!总括嚟讲,一间装修咁揼本嘅餐厅,环境我比八十五上,女待应招呼有点冷莫,反而走𠮶阵响厨房巴枱入
坐低叫左个天妇罗乌冬中午套餐。加埋一共$103-
伴菜就一般正常味道,吾太出色,亦吾太差。
乌冬吾弹牙,粉粉地,汤底清清地,味道可以。
炸天妇罗有三只虾🍤,蕃薯,南瓜,冬菇,茄子各一件。
总括嚟讲,一间装修咁揼本嘅餐厅,环境我比八十五上,女待应招呼有点冷莫,反而走𠮶阵响厨房巴枱入面位厨师(好似系)就好热情咁讲多谢下次再光临,呢度我加返分。
卫生管理平平,食物水准如果吾系只虾有梳打粉,我都比八十分。
希望管理人睇到可以改善,因为海滨呢边得一间日式餐厅,我都想多个选择。