2021-12-03
话说临时跟朋友吃午饭,误打误撞来到1960,见店内企理又有位,就入去试吓啦,估唔到有惊喜。午餐有6个选择,见同食评既相一样,我谂每日都系食呢啲。见到西冷牛扒只需$88,虽然唔包饮品,但已是同区相似既西餐厅中最抵,且加$5就有冷/热柠茶,其他饮品就半价,都算系咁。份西冷一上枱未至于好惊艳,外表看有点厚度,闻落好香,切开(唔难切)就哗左一声,好靓既粉红色啊!马上放入口一试,肉质松软,肉汁丰盈,牛味够,好耐冇食过咁好味既牛扒,仲要价钱咁经济,所以即介绍同事嚟食啊!不过可能牛扒最好味同性价比最高,今日(2:30pm)再去时已售罄,下次食牛扒的话要早啲去至得。因为冇牛扒,所以同事就试其他食物,分别系麻辣鸭胸意粉,卡邦尼意粉及鸭髀肉意大利饭。三款嚟讲相信麻辣鸭胸意粉算是最好后备选择,好香好惹味,但真系有点辣。卡邦尼意粉卖相平实,冇话有流心温泉蛋来提升吸睛效果,味道一般但又唔会话为佢而来啰!鸭髀肉意大利饭我就冇试,因为我唔太好risotto,但卖相就真系一般了。另外,第一次嚟食时朋友点了鸡扒薯菜,才$58,好抵食啊!每款午餐都包是日餐汤同甜品,仲有一片好味/坊间(呢个级数餐厅计)少用既面包送汤,所以
另外,第一次嚟食时朋友点了鸡扒薯菜,才$58,好抵食啊!
每款午餐都包是日餐汤同甜品,仲有一片好味/坊间(呢个级数餐厅计)少用既面包送汤,所以餐饭由头食到尾都让人好满意,用餐环境算舒适,为左西冷牛扒一定会再嚟帮衬啊!