2023-05-01 275 浏览
每次一家人外出用餐都会想舒舒服服安坐餐厅享用美味餐点🍽️我同爸爸经常都会留意不同类型嘅亲子餐厅👨‍👩‍👧‍👦今次嚟到呢间位于MegaBox嘅猪门店🐖THE SALTED PIG🐷一于就去试下啦😁踏入餐厅🍴友善嘅服务员就带领我哋埋位☺️望下环境,够晒阔落👍🏻真系好啱一家大细😁餐厅有提供儿童餐具、仲有BB櫈🫶🏻不过因为今次我哋坐卡位,所以就无需要啦🤗一坐低餐厅就提供颜色笔同埋有趣嘅餐点纸比两姐弟😙上面除咗有餐单之外,仲有填色同埋小游戏比佢哋打发等候餐点嘅时间🌟爸爸妈妈就可以静静地睇吓餐牌😙真系贴心🫶🏻猪仔儿童餐👧🏻👦🏻提供4个不同选择🌟 儿童套餐会配上蔬菜🥗炸薯条🍟橙汁/苹果汁🧃雪糕🍨我哋今次点咗蕃茄芝士肉丸意粉👧🏻🍝同埋迷你牛肉汉堡👦🏻🍔粗薯系姐弟嘅至爱❤️一阵间就KO😋家姐话意粉好好味👧🏻即刻喂我食返啖😆味道浓郁得嚟唔会太咸❤️真系无得弹👍🏻👍🏻至于细佬👦🏻迷你汉堡真系啱晒钟意食包嘅佢呀🤎个包仲要煎香咗,一啲都唔马虎🫶🏻配料加埋Juicy嘅牛肉真系Perfect💯终于轮到我同爸爸🙌🏻午市套餐(沙律/餐汤+主菜+餐饮)是日系我最爱嘅蟹肉沙律🦀🥗超多蟹肉配埋新鲜沙律菜🤤正❤️爸爸嘅蘑菇汤都好抵赞🤎够

猪仔儿童餐👧🏻👦🏻
我哋今次点咗蕃茄芝士肉丸意粉👧🏻🍝同埋迷你牛肉汉堡👦🏻🍔

终于轮到我同爸爸🙌🏻

午市套餐(沙律/餐汤+主菜+餐饮)
是日系我最爱嘅蟹肉沙律🦀🥗超多蟹肉配埋新鲜沙律菜🤤正❤️爸爸嘅蘑菇汤都好抵赞🤎够香够滑仲好足料添👍🏻

主菜有好多款拣🌟不过嚟到猪门店就梗系要点佢嘅招牌德国咸猪手(二人用)啦🤤配以酸菜、烤薯、蜜糖甘笋、芥末籽忌廉汁💛猪手超级皮脆肉嫩🤩咬落去仲非常juicy🤩姐弟都好钟意😍虽然系咸猪手,但系绝对唔会过咸👍🏻恰到好处❤️果然系招牌🐷必点推介🌟🌟🌟🌟🌟

最后两姐弟食埋超多云呢拿籽嘅雪糕就满足晒啦😚😚餐牌仲有好多特饮同甜品🤩下次一定要再嚟试下😙
猪仔儿童餐
蟹肉沙律&蘑菇汤