2020-12-09 2535 浏览
Cupping Room系有唔少分店,之前食过中上环几间分店好几次,一直觉得唔错,反而湾仔呢间每次晏昼经过都见到满座费事等就无入去,不过呢日比我发现原来除左下层仲有上层,结果接住之后一个礼拜已经即刻黎食多几次🤣▪️ Egg Benedict w/ Smoked Salmon(7.5/10)💲128 (Lunch Combo)原来张相影到蒙左所以唔摆了🤯呢个既班尼迪蛋切开有蛋浆流出,亦富有蛋香,烟三文鱼又唔会过咸,面包脆边内软,另外配上水果如西柚拌碟,如果荷兰酱浓味一点就更好了🤭▪️ Creme Brulee French Toast(8.5/10)💲108估唔到呢个几有水准😍外面微焦脆身,内里好似海绵蛋糕同埋面包布甸质感般软熟,湿润度恰到好处,而且有住香浓蛋香同埋甜丝丝糖浆味道,加上脆面焦糖香蕉同埋士多啤梨,食完唔会油腻之余好想再encore😋▪️ Spaghetti w/ Garlic Creamy Sauce(7.5/10)💲128 (Lunch Combo)酱汁一如既往creamy,而且蒜味香浓,带有少少辣粉,鸡胸肉未算得上嫩滑,但都唔会太嚡口,而且意粉弹牙,挂汁力强🍝▪️ Squid

Creme Brulee French Toast

▪️ Squid Ink Spaghetti Aglio E Olio(8/10)💲128 (Lunch Combo)

呢个同样地有蒜香同埋辣粉,会比起上面个意粉辣,不过味道更为香口惹味,而且墨鱼汁味都真系颇重,配上几只弹牙既大虾,相比之下个人钟意呢个多一点😈

▪️ Piccolo 💲Set Drink (Lunch Combo)

▪️ Flat White 💲Set Drink (Lunch Combo)

▪️ Hot Chocolate(7/10)💲Set Drink (Lunch Combo)
Piccolo、Flat  White、Hot  Chocolate

黎Coffee Shop饮朱古力🍫卖相都唔会比咖啡拉花逊色,吸睛既大概系面头既棉花糖粒,整体味道不过不失,胜在唔会偏甜

🔎 整体评分(7.5/10)
Creme Brulee French Toast