2024-06-07 141 浏览
平时比较少去北角,原来都几多嘢食!今日行过北角嘅一条小巷,好有外国alley嘅感觉,餐厅都几多元化,呢间Villa Villa就系其中一间人龙店!餐厅座位唔多,好有外国小餐馆嘅感觉,而佢嘅食物主打都系西餐,有好多唔同嘅套餐,经济啲又有,高级啲都有,总有一款啱你😍 今日我就叫咗个期间限定嘅二人套餐,非常经济实惠👍🏻黄金炒薯条 - 即系咸蛋黄薯条,咸蛋味超重超香!而且非常热辣辣,新鲜出炉,好高质!完全系食到停唔到口👍🏻👍🏻美国极黑猪配黑松露意大利饭 - 黑松露味道好香,淡淡都有黑松露味,钟意黑松露嘅朋友一定啱晒!猪肉份量都好多,饭又够Creamy,非常好食👍🏻蒜香银鱼蓉意大利粉 - 蒜味够重够香浓,意粉又好入味,如果蚬可以再多啲就好啦!伯爵茶朱古力蛋糕 - 当然要试吓佢主打嘅蛋糕啦!店长果然冇介绍错,呢个伯爵茶朱古力蛋糕超级高质!伯爵茶同朱古力嘅比例啱啱好,唔会太甜,食落有淡淡白爵茶嘅清香,必食之选!👍🏻👍🏻👍🏻除咗嘢食,饮品选择都好多,今日试嘅水果茶同白酒,都正常发挥,佢仲有其他好特别嘅Cocktail,下次一定要试吓!