2017-03-08
好耐冇写食评,趁3.8妇女节一次过整理吓几篇(其实唔关事)话说本人都几抗拒为连锁经营食肆/快餐评分,因为日常时时食到,如果写,真系写到天光都唔掂不过元气高速线真心赞,唔系因为新奇有趣好玩(小朋友会钟意),而系西式fusion菜式的确啱我胃口,而且ipad点餐确系快捷方便。高速线正正喺本人公司附近,间唔时都会去食个lunch~ 唯一唔好就系冇咗抵食嘅午市定食卡邦尼乌冬系我每次必嗌之选卡邦尼酱汁几原汁原味,同弹牙乌冬几夹,芝士粉同烟肉份量又够,啱晒重口味嘅我另外芝士薯条亦系本人恩物,配埋香草同胡椒粉热辣辣非常可口,而事实上我觉得薯条呢啲"cheap cheap嘢"系会为成餐饭加分~~ 当然佢个鸡翼都唔嘢少,好香口入味同啖啖肉,虽然好油但我都会连皮食,真系好邪恶👿最后想讲元气虽然唔系主打sidedish/甜品,但我几like佢啲日式cake,呢期仲有满足食唔起lady m嘅朋友嘅千层蛋糕,薄薄pancake片层层叠叠,食落中间嘅cream冻冰冰,好似食紧细个𠮶阵某品牌嘅雪糕奄列,微微甜又好香蛋味,唔错