2022-05-30 33 浏览
放工同朋友黎北角揾食,呢到好近北角码头。店舖装修感觉几舒适,职员态度都唔错。餐牌上有好多选择,亦有标示唔同辣度。首先黎左两杯野饮。朋友饮蓝莓乳酸梳打,我就饮无花果柠檬梳打,酸酸甜甜咁几好饮。松露杂菌意大利饭。松露味好香,意大利饭既熟度岩岩好,饭唔会太生亦唔会太淋,而且口感好creamy。鸡中翼配牛油果酱。鸡翼有点juicy,唔会干身,食落有点酸辣味,配牛油果酱有少少中和味道。冬荫公大虾扁意粉。呢个有啲偏辣,浓浓冬荫公味配酸酸甜甜既车厘茄,另外大虾肉质都算厚实。美国厚切有骨猪扒配苹果汁。原本餐牌上写可以拣黑椒或蒜蓉汁,但职员话只有苹果汁(苹果蓉?),猪扒肉质比平时食既猪肉软淋,配甜甜既苹果汁味道几特别😋流心蛋焗啡菇。啡菇好有水份,流心蛋上面放左芝士,十分惹味。
放工同朋友黎北角揾食,呢到好近北角码头。

店舖装修感觉几舒适,职员态度都唔错。
餐牌上有好多选择,亦有标示唔同辣度。

流心蛋焗啡菇。啡菇好有水份,流心蛋上面放左芝士,十分惹味。