Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

2025-01-15 930 浏览
依间土瓜湾嘅餐厅已经喺我个list好耐,十二月时终于的起心肝去订台,估唔到平日嘅晚上都好爆,冇订台应该未必食到啦😅黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $148天气冻紧系想食煲仔饭,但唔一定要去中式饭店,依度都有好多款西日式煲仔饭食,我哋叫咗其中一个好出名嘅黑毛猪肋肉,一嚟到卖相好靓,有只蛋打咗喺中间,加埋大堆头嘅猪肋肉同杂菌,店员亦好细心讲解食法,整体都好好味😋炸软壳蟹椰香喇沙扁意粉 $168依个相对卖相一般,软壳蟹睇落白雪雪,食落口亦唔脆,但椰香喇沙调味唔错😅小山园抹茶吉士流心芝士蛋糕配焦糖炖蛋 $58甜品唔错,意外地焦糖炖蛋成为咗依餐嘅MVP😂Pistachio Latte $44开心果鲜奶有大量开心果粒,但开心果味唔太出🫠依间餐厅好多Fusion菜式,我下次都会想再嚟试吓其他口味嘅煲仔饭同甜品😍评分:最高为5分治愈度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指数:🩺🩺🩺🩺Nonsense北帝街143-155号顺辉大厦地下4号舖📍宋皇台港铁站D出口8分钟路程

黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $148

炸软壳蟹椰香喇沙扁意粉 $168

小山园抹茶吉士流心芝士蛋糕配焦糖炖蛋 $58
甜品唔错,意外地焦糖炖蛋成为咗依餐嘅MVP😂

Pistachio Latte $44
开心果鲜奶有大量开心果粒,但开心果味唔太出🫠

评分:最高为5分
治愈度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️